CoCo Agency беше избрана за организатор на третото издание на Азиатския фестивал „Магията на Изтока“ 2019

CoCo Agency беше избрана за организатор на Азиатския фестивал „Магията на Изтока“, 2019. Нашият екип, заедно с 15 посолства от Азия и Близкия Изток, организира това уникално събитие, което се проведе в парка Борисова градина в гр. София. Третото издание на фестивала отново се радва на голяма популярност, като и през тази година събра повече от 10 000 привърженици на Близкия и Далечния Изток.

Целта на фестивала бе да представи красотата и разнообразието на азиатските култури, традиции и храна. Ролята на CoCo agency бе свързана с предоставянето на своята експертиза по бюджетирането на събитието, логистиката, цялостното планиране на фестивала, планирането и реализирането на  маркетинговата кампания, промоции и връзките с обществеността. Кампанията протече в най-големите национални телевизионни канали като BTV, NOVA TV и BNT, но също и по радиоканали, онлайн медии и социални мрежи.

CoCo Agncy осигури и пълна си подкрепа по време на самия фестивал. В програмата бяха включени различни атракции и работилници: основната програма на сцената, където посетителите можеха да се насладят на различни традиционни национални танци и костюми от страните-участнички; представянето на местни продукти и туристически атракции; кът за хранене, където гостите се пренесяха в някоя от страните, само дегустирайки прекрасната автентично приготвена азиатска храна.

Азиатският фестивал включваше няколко промоционални дейности преди самото събитие. Открита фотоизложба представи завладяващи образи и сцени от всяка участваща страна и беше изложена на “Моста на влюбените“ близо до Националния дворец на културата в София, както и открит уличен парад в деня преди фестивала. Не на последно място, Азиатският фестивал подкрепи една важна благотворителна кауза – заедно с фондация „За Нашите Деца” по време на фестивала се събраха над 14 000 лв. за програмата „Превенция на изоставянето на деца”, чиято цел е да подпомага деца и семейства, които са в опасност на разделяне поради социални или психологически причини.

Участващи страни в Азиатския фестивал 2019 бяха Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Ирак, Китай, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония. Събитието получи подкрепа от Столична община, Министерството на туризма и Кабинета на президента на Република България. За повече информация можете да посетите Facebook страницата на събитието.

Ако вашата организация се нуждае от професионални съвети за планиране на фестивали или други специални събития, нашият прекрасен екип ще бъде повече от щастлив да ви подкрепи и да ви даде най-креативните идеи и правилните подходи на актуалния пазар.