Редица признания и грамоти за дейността на Коко Ейджънси и нейните партньори в Украйна

В края на 2017 г. Коко Ейджънси разшири обхвата на своята дейност, като стартира турне на образователната изложба „Живите динозаври“ на територията на Украйна. Изложбата премина през редица градове като Киев, Харков, Днипро, Одеса, Лвов и за година и половина постигна изключителна популярност, предизвика небивал интерес и посрещна хиляди посетители.

Дейността на Коко Ейджънси в Украйнa бе отличена с редица признания и грамоти, предвид усилията на компанията да представи образователните си изложби в райони на конфликт, а също и пред уязвими групи деца, които рядко имат директен достъп до подобен тип образователни атракциони. Във всеки един от градовете, през които изложбата премина, местният партньорски екип на Коко Ейджънси организира напълно безплатни посещения на „Живите Динозаври“ за деца от социално уязвими групи, деца лишени от родителска грижа и хора в неравностойно положение. Тези образователни и в същото време изключително забавни турове, отведоха посетителите приблизително 180 милионна години назад във времето, като малки и големи имаха възможността за първи път по този уникален начин да се запознаят с най-големите животни, обитавали някога Земята.

„Бих казал, че това е част от смисъла на нашата дейност – да доставим истинска радост на деца и родители, за които едно просто посещение на музей, изложба или атракцион често е невъзможно, поради района, в който се намират или поради ситуацията, в която са поставени. Често дори не си даваме сметка какви късметлии сме, че за собствените ни деца посещението на подобен тип образователна изложба е поредното забавление. В същото време за други, които са само на 2000 км. от нас, това е мечта и истински празник. Именно поради тази причина съм искрено развълнуван да споделя всички грамоти и благодарствени писма, с които нашият екип бе удостоен през изминалата година. Не беше лесно, но си заслужаваше!“ , сподели Дан Фироиу, създател и ръководещ екипа на Коко Ейджънси. Успеха на компанията в Украйна през изминалата година се дължи и на ползотворното сътрудничество на Коко Ейджънси с редица местни управленски структури, благотворителни дружества и неправителствени организации.